Kjære deg… som sliter, les dette!

Hei… Jeg er lyst til å fortelle deg det noen fortalte meg for noen år siden, som til slutt førte til at jeg ble fri fra min traumatiske fortid.

Til å begynne med skjønte jeg ikke hva han snakket om, og det gjorde meg både sint og trist å høre det. Men jeg fortsatte å lytte… jeg fortsatte å være nysgjerrig. Fordi jeg var desperate etter å få det bedre… og jeg kunne se at han hadde det bra. Jeg ville forstå hva han hadde forstått. Jeg skjønte at han som sa det, mente det, 100%. Og jeg kan garantere deg at jeg mener dette også, 100%. Jeg slet i 20 år med min traumatiske fortid. Trodde at jeg var ødelagt. Jeg var et offer for det som hadde skjedd meg. Inntil jeg innså en dag at det han sa, var faktisk riktig. Da var jeg ikke lenger et offer. Jeg reflekterte og lyttet en god del på youtube på andre som snakket om det samme tema. Om de 3 prinsippene som forklarer hvor vår opplevelse egentlig kommer fra. Om Sydney Banks som selv hadde slitt med depresjon men så oppdaget i et øyeblikk hva som egentlig foregår i oss. Til slutt, etter lengre tid, så innså jeg hvilken illusjon jeg hadde levd etter i mange år. Og jeg var endelig psykologisk fri… og frisk. ?❤️

«Selv med all den historien du har vært igjennom så er det jo fantastisk hvor bra du har klart deg. Du er ikke ødelagt. Den du egentlig ER, innerst inne, og alltid har vært… er fremdeles inni deg, inntakt, hel, robust og resilient. Og vil for alltid være urørt av det som skjer oss i livet. Det vi opplever til enhver tid er kvaliteten på egen tenkning.

Fortiden er dø, den skjer ikke nå. Vi opplever et minne. Et minne er tanker. Det vi opplever, er tanker. Det vi tenker, er tanker. Det vi føler, er tanker. Alle disse blir til vår virkelighet på innsiden av oss, i et system som fungerer likt for alle mennesker, hver gang, alltid. Ved hjelp av en konstant… Tanke… en kraft… som gir alle tanker en opplevelse. Vi er den som erfarer dette. Mennesket er designet, fra naturens side, til å erfare og oppleve en virkelighet, skapt av tanker.

Vi kan ikke kontrollere tankene vi tenker, men ved å innse at det ikke er omstendighetene, deg selv, mennesker, ting, dyr, fortid eller fremtid som heller kan putte tanker eller en opplevelse i oss, så blir vi fri.

Alt vi opplever, fra vi blir født til vi dør er TANKE. Det er et intelligent system i oss, i vår mentale verden, som gjør dette til vår virkelighet. Og i fraværet av opplevelsen vi har akkurat nå (for opplevelsen skjer bare her og nå) fra øyeblikk til øyeblikk, DER ER du. Den du alltid har vært, fra du ble skapt og alltid vil være. Urørt, hel og usårbar.

Du finner kjernen av deg, ditt egentlig jeg på innsiden i deg. Bak alle frykt-tankene du har blitt vandt til å tenke og gruble på, fordi du uskyldig tror det er en beskyttelse og noe du må gjøre. Det hele er veldig uskyldig. Og en uskyldig og veldig usynlig misforståelse om hvordan menneskets opplevelse blir til. Og hva/hvem «jeg» egentlig er. Vi er ikke tankene vi tenker om og om igjen, vi er ikke følelsene vi føler på. Vi er ikke historien vi forteller om oss selv eller merkelappene vi tror på om oss. Vi ER…. ! Alt etter der finner vi på. Vi ER…! og derfra er et uendelig potensial for neste opplevelse, som kommer i neste øyeblikk.

Ingen følelser er feil eller farlige. De forteller oss noe om hva som foregår i tankene. Bevisst og ubevisst. Innholdet og følelsen den gir oss, er det som leder oss inn i illusjonen om at vi er ødelagt, eller at omstendighetene nå skaper min opplevelse. Mens i virkeligheten så er vi fri. Vi er hel… og usårbar.

Finn deg selv, bak frykten… bak depresjon… bak tankesurret. I stillheten innerst inn i deg. Og du vil finne din indre ro, stødighet og trygghet. Det har alltid vært der, bare blitt usynlig.

Hva vi tenker… er ikke egentlig så viktig. Det FAKTUMET AT vi tenker, er det viktige.

Vi er tenkende vesner. Og vitenskapelig sett betyr det at vi lever i følelsen av vår tenkning. Men ikke fall for fristelsen for å prøve å kontrollere tankene, det er ikke poenget. Poenget er å oppdage systemet, oppdage logikken i systemet. Dette systemet som er en del av oss og som forklarer hvordan vi fungerer psykisk og mentalt. Innse din egen misforståelse… og du vil finne din frihet.»

Jeg vet dette høres enkelt ut… men jeg kan ikke si noe annet. For dette hjalp meg… og hjelper meg fremdeles den dag idag, 5 år senere. Jeg lider ikke lenger av noen psykisk lidelse. Går ikke lenger til psykolog og jeg tenker svært lite på den traumatiske fortiden min. Fordi det gir ikke lenger mening å gruble på den. Jeg går ikke i konstant frykt lenger og livet føles stort sett bra. Så klart livet går opp og ned. Det er meningen og ikke noe unaturlig ved det.

Håper du finner deg selv igjen, slik jeg fant meg selv. Og får oppdage hvor fantastisk det er å bare få være… med et stillere sinn og ro i kroppen. ❤️?? det er håp for alle å oppdage dette i oss selv. Jeg ante det ikke før noen gjorde meg nysgjerrig på det, og da valgte jeg å utforske det nærmere på egenhånd.