Ny bok: Mindfulness uten Meditasjon

Mindre stress og mer tilstedeværelse uten teknikker.

Føler du deg ikke tiltrukket av Mindfulness og meditasjonsøvelser, men ønsker mer indre ro og tilstedeværelse i hverdagen? Har du prøvd å skulle implementere en praksis av Mindfulness og meditasjon i livet ditt, men som du av en eller annen grunn føler at dette blir bare en ting til på «to-do-lista» og blir da mot sin hensikt?

Det finnes en enklere vei til mindre stress og mer tilstedeværelse i livet, som ikke krever noen teknikker eller øvelser. Og det er hva min nye bok Mindfulness uten Meditasjon handler om.

unnamedNår vi mennesker ikke har riktig årsak – effekt til noe, så blir det en vill gjetning og famling i det blinde. Om vi ser tilbake i tid, før de hadde en forståelse for bakterier, så hadde mennesker mange forskjellige ideer om hva årsaken for den store dødeligheten på sykehusene var. En av de store teoriene om dette var giftig luft og det kunne merkes ved en spesiell lukt. Dette resulterte i at man lagde små kurver med blomster i, som man skulle lukte på når man oppdaget en lukt i lufta. Dette var en almenn teori helt til slutten av 1900 tallet, men som ikke hadde noen innvirkning på dødelighetsstatistikken (ikke riktig årsak-effekt). Det var ikke før Ignaz Semmelweis en Belgisk doktor fant ut om bakterier og antiseptisk prosedyrer at dødeligheten gikk ned (riktig årsak-effekt) I dag er sterilisering på sykehus noe alle gjør og det er et eget studie innen utdanningen i Helsevesenet.

Når det oppdages riktig årsak-effekt begynner en læringskurve å skje helt automatisk, så selv om det er mennesker som får infeksjoner den dag i dag, har vi så mye kunnskap om hvordan dette skal håndteres, så dødelighet er sjelden resultatet av en infeksjon. Og det samme gjelder teorien om stress, det har lenge vært noe vi mennesker har trodd har blitt påført oss utenfra (feil årsak-effekt) og det er blitt skapt mange forskjellige måter å skulle mestre dette på gjennom stressmestring, meditasjon, Mindfulness etc.

En mann med navnet Sydney Banks oppdaget i 1973, at vi lever i følelsen av våre tanker ta form fra øyeblikk til øyeblikk, ikke i følelsen av våre omgivelser.

Faktum er at vi kikker utenfor oss selv for et svar på noe som blir skapt på innsiden. Vi prøver å mestre stress i våre omgivelser, men hva vi opplever er et produkt av egne tanker om omgivelsene og ikke et produkt av omgivelsene i seg selv. Og når vi mennesker begynner å se den sanne kilden til stress (riktig årsak-effekt) begynner vi å få en læringskurve, og resultatet er at vi ikke skaper stress i første omgang. Og når stressfulle tanker dukker opp, noe som er uunngåelig, da vi ikke kan kontrollere våre tanker. Justeres vi tilbake til ro pga av vår egen læringskurve om at følelsen av stress ikke blir påført oss, men skapes kun i oss uavhengig av våre omgivelser.

– «Bringer den en fundamental og dyp forståelse av menneskesinnet som peker leseren mot livsendrende innsikter» – Kjetil Haugmo, Coach, forfatter, foredragsholder og seminarleder

bokBoken Mindfulness uten Meditsjon – Mindre stress og mer tilstedeværelse uten teknikker er en bok basert på riktig årsak effekt når det kommer til stress. Men ikke ta mitt ord for god fisk, utforsk dette i ditt eget liv. Det er derfor ikke noen teknikker eller øvelser i denne boken, da det ikke er nødvendig når vi finner riktig årsak effekt, da starter læringskurven av seg selv.

Om du ønsker å kjøpe boken, kan du gjøre det HER. Enjoy!