Når vi forstår kjernen av stress så blir det enkelt

Nettmøte-teamet hadde denne uken et webinar om Prinsippene bak stress og stressmestring. Vi snakker om hvorfor det å virkelig forstå noe har alt å si for resultatet. At ved å være mer åpen for at når noe ikke fungerer så kan det være rett og slett fordi vi har misforstått noe. Derfor går vi rundt med skylapper uten å vite det, og prøver allikevel det beste vi kan, innenfor det vi ser. Så da vi hiver oss på mindfullness, yoga og alt mulig av stressmestrings-teknikker eller vi møter veggen så det synger etter så har vi ikke flyttet perspektivet langt nok vekk fra våre personlige sannheter til at vi ser at det vi driver med… faktisk ikke fungerer.

Det er ikke det at vi ikke er flinke nok eller må jobbe hardere. Vi har bare rett og slett misforstått og tror at det vi gjør er det riktige. Men ved å åpne opp for at det kan være noe vi ikke vet, noe vi ikke forstår, så kan vi gi rom for nye tanker fra et annet perspektiv som gjør at det vi sliter med blir enklere. Alt vi har lært så langt i livet, har blitt enklere for oss hver gang vi har forstått det. Det vi har slitt med og stått fast i… så har vi enten gitt opp, eller bare fortsatt å stange hodet i veggen.