KILDEN bak våre psykologiske problemer blir oversett!

Visste du at «homo sapiens» (mennesket) er skapt med evnen til å leve i sanseopplevelsen av sine tanker i øyeblikket. Den har alt innebygget som trengs for skape og å stå i alle følelser og opplevelser igjennom hele livet!

Det spiller ingen rolle hvilke følelser det er snakk om. Mennesket er skapt til å kunne stå i alle opplevelser. Vi beskriver det oftest som følelser. Noen ganger på lette, gode og glade følelser og andre ganger helt andre følelser, som kan oppleves tyngende og vonde.

Mennesket har alltid vært i stadig evolusjon og utvikling både fysiologisk, biologisk, psykologisk og spirituelt. I nyere tid har det vokst frem mye fokus på psykologiske problemer og det har blitt normalen å slite med noe psykisk som man vil fikse på. Hvis vi graver oss inn til kjernen av mennesket som er likt for alle mennesker og ser på kilden bak alle psykologiske opplevelser. Så finner vi noen prinsippene som ligger til grunn for alle opplevelser et menneske kan ha. For alle følelser et menneske kan kjenne på. Prinsippene forklarer bl.a at mennesket er skapt til å oppleve sine egne tanker, uavhengig om de er bevisste eller ubevisste.

Følelser er skygger av tankene våre.

Med en forståelse for kilden bak alle psykologiske opplevelser vil vi se at det ER IKKE noe galt å kjenne på tunge følelser. Det er helt naturlig. Det sier bare noe om kvaliteten på tankene i øyeblikket Denne misforståelsen om at vi hele tiden skal føle oss bra for å ha det bra, eller at vi konstant må fikse på oss selv for å ha det bedre er en total feiltolkning av det menneskelige systemet. Mennesket har hatt gode og dårlige opplevelser siden tidenes morgen… og av en eller annen grunn så tror vi at vi skal kunne endre på dette nå og dermed alltid ha det bra. Men sannheten er at det er ikke egentlig noe behov for å endre på noen ting ved oss. Mennesket er perfekt skapt som det er. Prinsippielt er dette heller ikke mulig. Det blir som om vi skulle ha fjernet alt vær… og hvordan skulle universet eksistert uten været?! Det er ikke mulig.

Prinsippene forklarer også at mennesket er skapt med innebygget mental helse. Det er født med et mentalt immunsystem som hele tiden vil slå inn når vi er på mentalt avveie. Hvis vi selv bare holder fingrene av fatet og slutter å prøve å fikse oss selv. Akkurat som om du skulle tatt over jobben til ditt biologiske immunsystem for en dag.
De negative følelsene er ikke noe annet enn tanker på avveie. Tanker som skygger for den klarheten og visdommen som mennesket naturlig bærer i seg. Når mennesket lytter til egne negative tanker så vil negative følelser følge på. Det er en en-til-en kobling mellom tanke i øyeblikket og følelser. Med et klarere sinn vil menneske oppleve sitt naturlige medfødte velbehag og ha et helt annet perspektiv på de samme «tingene» enn når sinnet er fullt av negative tanker. Da går perspektivet ned og dermed også evnene til å se klart og gjøre gode valg.

person-1052697_640Enkelt beskrevet; når et menneske har tenkt negativt belastede tanker kommer det øyeblikkelig negativt belastede følelser som følge av dette. Misforståelsen om at vi må gjøre noe med disse negative følelsene fører det til at det neste vi gjør er å fylle på med enda flere negativt belastede tanker om de negative følelsene. Tanker om tankene.

Vi evaluerer, analyserer eller rett og slett kjemper imot, med det resultat at vi blir stående fast i de negative følelsene og de vedvarer. Vi fyller sinnet med mer negativitet og forventer å oppleve en positiv endring. Først når vi gir slipp og lar opplevelsene passere, så vil sinnet naturlig komme tilbake til klarhet og perspektivet forandres.

Du kan ikke få vannet i en sølepytt til å bli klart ved å prøve å «gjøre» det klart med å rote i vannet. Hvis du lar vannet være i fred vil det naturlig klarne.

Å forstå den sanne kjernen til alle våre opplevelser vil bety at mennesket kan våkne opp til er at det ER IKKE tankene sine. Det ER IKKE følelsene. Det ER IKKE handlingene sine i øyeblikket. I stedet kan det se at det står i en rekke øyeblikk av opplevelser som passerer gjennom, og ved å ikke bry seg med dem så løser de seg opp og blir borte helt av seg selv.

Det som fører til de psykologiske problemene i dagens samfunn er tankene om våre negative opplevelser… at de er feil, at det betyr at vi er mindre verdt eller at vi må fikses/forbedre oss. Selv om vi forstår dette betyr det ikke at vi slutter å ha negative følelser eller opplevelser.

Det blir som om Mikke Mus skulle innse at han ER EN TEGNESERIEFIGUR. Selv om han innser det… så vil han aldri slutte å være det.

Det å forstå prinsippene bak våre psykologiske opplevelser gjør at vi kan forholde oss til egne opplevelser med trygghet, ro, tillit og klarhet. Fordi vi ser det innebygde mentale immunsystemet som alltid er der og fungerer bare vi ikke står i veien for det. Vi gjenkjenner når vi mangler mental klarhet og kan lettere stå i de situasjonen med en indre ro om at dette øyeblikket vil passere og noe nytt vil ta over. Trangen til å skulle fikse, endre eller forbedre vil minke og behovet for å handle på alle «gode idéer» som dukker opp når vi har mental uklarhet vil ikke være så stort. Dette igjen følger til at de tunge øyeblikkene går raskere over og at vi vil føle at vår livskvalitet har økt.