Tornerose: Det er på tide å våkne!

Et av eventyrene fra min barndom som gjorde inntrykk, var Tornerose. Historien om den vakre prinsessen som ble fortryllet av gode og onde feer til å sove i hundre år, helt til en prins kom og vekket henne opp.

I dag ser jeg en viss lærdom i eventyret, der spesielt to ting står fram.

  1. hvis du blir fortryllet kan du ende opp med å «sove» livet ut.
  2. den dagen noen vekker deg får du tilbake friheten.

I det virkelige livet blir vi ikke fortryllet som i eventyr. I stedet blir vi forført av illusjoner som tilsynelatende ser 100% ekte ut. Der vi skaper en virkelighet, et kart vi navigerer etter, som ikke alltid stemmer så godt med terrenget. Denne illusjonen av en virkelighet skaper noen ganger problemer for oss, der avviket mellom kart og terreng lett skaper konflikter.
Det kan gjelde innad i eget hode, men også i forhold til menneskene rundt oss. Andre gjør jo også det samme som vi selv gjør. Vi kan gå hele livet med en illusjon om at kartet vi har laget er virkeligheten. At det VI TENKER er den vi ER, at tankene våre er «sanne». Mens det nærmeste vi kan komme er sanne illusjoner.

I likhet med Tornerose, trenger vi også noen som kan vekke oss opp. Der vi våkner opp fra egenskapte fortryllelser, illusjoner, en bitte liten del av potensiale, for så å få oppleve opplevelsen på en ny måte.

Med større frihet fra tankestøy og indre kaos, kan vi oppleve den vi egentlig er. Kilden til vårt liv kommer igjennom oss… det skapes igjennom oss. Potensiale vårt er uendelig!

Filosofen Sydney Banks fikk for 40 år siden en innsikt som skulle påvirke utallige menneskers liv. Han så gjennom en innsikt hvor sin egen opplevelse av livet kom fra. En innsikt som gjorde han fri fra en mangeårig depresjon og mental lidelse. Resten av livet sitt viet han til å videreformidle denne innsikten eller forståelsen, som vi i dag kaller for de tre prinsippene. Tre prinsipper som beskriver skapelsen i sin enkelhet.

Sydney Banks brukte Tornerose modellen i sin forståelse, der han sier at det eneste mennesker trenger, er å bli vekket opp fra dvalen, gjennom en klapp på skulderen.

En oppvåkning fra illusjonen de befinner seg i, og de ser at den er skapt av egne tanker. Han så en enkelhet i det som skal til, da vi alle har en medfødt mental helse. En sunnhet som vi tar med oss gjennom livet, ofte godt kamuflert. Alt vi trenger å gjøre er å peke i en retning av ny innsikt, og resten går av seg selv.

Dette er enkelheten i livet, som formidles på mange ulike måter. Mange har «sovet» i 50 år, før de blir vekket opp til en ny forståelse. En forståelse som gir deg en ny start, med friske tanker og nye opplevelser av livet.

Sydney Banks ga oss en gave, større enn prinser og prinsesser.