Er du drittlei alt?

Er du en av de som kjenner at de er drittlei omgivelsene, verden, partneren, jobben, deg selv, bikkja eller naboen?
Da kan du være fanget av illusjonen om hvor følelsen din kommer fra. Du kan være lurt inn i en følelse som tilsynelatende kommer fra alt som er galt der ute, alt som burde vært annerledes, alt som er urettferdig, alt som kan stresse deg.

Jeg skriver «lurt inn i en illusjon», fordi det er umulig at DU blir direkte berørt av alt som skjer der ute. Det kan høres rart ut, men vi ser daglig bevis på at det ikke finnes noen direkte kobling mellom det du opplever i livet, og det du føler inne i deg.

Tenk deg en håndball- eller fotballkamp, to lag med hver sin supportergruppe på tribunen. Avhengig av hva en dommer på banen gjør av fakter og fløytelyder, så vil de to ulike supportergruppene reagere totalt forskjellig. Det som gir den ene gruppen lykke og glede, kan gi den andre gruppen frustrasjon og sinne.

Hvis det er de hendelsene på banen som skaper en bestemt følelse? Hvordan er det da mulig med totalt forskjellig utfall??!

Sannheten er enkel, men noen ganger vanskelig å se når vi er fanget av øyeblikket og den fantastiske rike opplevelsen som systemet vårt gir oss. Våre følelser, vår opplevelse av verden, kan KUN komme fra en tanke OM verden rundt oss. Vi har en tanke om noe som igjen setter i gang følelser.

En tanke er i utgangspunktet nøytral, helt til vi, vårt ego, tillegger den vår personlige mening. Det som passer inn i vår personlige virkelighet. Da kan den være alt annet enn nøytral, men det har ingenting med omgivelsene å gjøre. Det er en indre prosess, uavhengig av verden rundt deg.
Alt vi hisser oss opp over, alt som frustrerer oss, alt som gir oss dårlige følelser, er hva vi tenker OM noe i øyeblikket.

Det er våre egne tanker som ubevisst skaper frustrasjonen, det er DE vi forholder oss til. Men vi ser det ikke… fordi vi uskyldig er trollbundet av illusjonen/vår virkelighet.

Vårt sinn går opp og ned på samme måte som havet. De er i konstant endring, slik som været. På en god dag er vi ikke så nøye på hva som skjer, vi har takhøyde for andre. På en dårlig dag tåler vi mindre, og det meste kan bli et problem. Øyeblikksformen endrer seg og tankene med den, naturlige svingninger som endrer opplevelsen av alt rundt oss.

Innsikten om at det er vår egen tanke vi kjemper mot, som frustrerer oss og gir oss problemer, kan være befriende. Det gjør at hvis vi ønsker en bedre hverdag, bedre følelser, mindre stress og mer ro, så er det ingenting der ute som trenger å endre seg. Men siden det naturlige er at det alltid kommer godt vær tilbake… etter fjære kommer flo… så kommer også god sinnstemning tilbake uten at vi trenger å gjøre noe.

Vi kan likevel være engasjerte, opptatt av omgivelsene og ha et ønske om å bidra til en bedre verden. Men vi gjør det ut fra et annet ståsted, et sted der det er mer ro, mer kreativitet og mer glede. Når vi ikke lenger kjemper for å få sola tilbake eller å få vannet til å stige… har vi mer energi tilgjengelig. Ofte er det også et sted der vi får gjort mer, uten tankestøy som hindrer oss i å være produktive.

En bedre forståelse av vår menneskelige natur, endrer ikke nødvendigvis hvordan du lever livet ditt, men den kan endre ditt forhold til livet og stedet du opplever livet fra.

Der det kan oppleves med mer kjærlighet både til deg selv og andre. Med det får vi også en bedre forståelse for at alle andre der ute «sliter» med den samme illusjonen, men gir verden rundt skylda, som også kjemper for å få sola tilbake.

Slikt kan det bli konflikter ut av, både lokalt i våre egne omgivelser, men også på et globalt nivå mellom nasjoner.

ONE SOLUTION konferanse i Oslo

Det finnes én løsning til en lang rekke problemer, og hvis du er nysgjerrig på å få vite mer om dette så kommer en glimrende mulighet i slutten av Mai. ONE SOLUTION konferansen som tar for seg hvordan vi kan løse våre verdensproblemer, 27.-29. Mai, Oslo 2016. Jeg skal dit.. kommer du også?

Love & peace