Stress! Du kan ikke unngå det!

Jeg har etter hvert fått en dypere forståelse for de tre prinsippene om hvordan jeg skaper min egen opplevelse av livet. Alt skapes fra innsiden og ut, også alle disse følelsene jeg opplever og noen ganger sliter med. Spørsmålet er hva denne forståelsen kan bety i praksis, – hva det faktisk betyr i det daglige.

Ta en ting som stress, det bør være kjent for de fleste. Har jeg sluttet å stresse etter innsikten om at det er noe jeg selv skaper? Nei, jeg kan fortsatt bli ubehagelig stressa, og opplevde det senest denne uka da det toppet seg med en del «utfordringer».
Ja, jeg vet det er min egen skapelse, men nå er det greit! Jeg kan ønske å være i denne skapelsen en stund. Det er greit å føle meg som et offer, syns litt synd på meg selv, greit å være nede litt – det har jeg fortjent! Jeg skaper det og det er greit! Akkurat nå..

Så hva er så forskjellen på stresset mitt før og nå?
Før kunne det bli kronisk, noe som foregikk over lang tid. Så lenge de ytre omstendighetene tilsa det, ble det skapt stress. Når det ytre roet seg ned ble stresset mindre. Det var ikke meg, det var dem og omgivelsene mine som styrte stresset.

I dag kan stresset fortsatt være høyt til tider, jeg kan bli fanget av livet og alt som skjer der. Men det er helt i orden. Etter en stund er det ikke like stas å plage seg selv lenger. Siden det er min egen skapelse slipper jeg å gi andre skylda.

Det er fasinerende å oppleve hvordan urinstinktene kan bidra til stress av en eller annen grunn. Vi tolker tidsfella, kjeftende kollegaer, kø eller masete telefoner som «trusler» som får kortisol og adrenalin til å stige i takt med stressfølelsen.

Like fasinerende er det hvor fort man kommer ut av det igjen, ved å la det være i fred og heller la det som er naturlig få skje.
Ved ganske enkelt å gjøre ingenting.

Stress er for meg akkurat nå noe som er greit, en naturlig del av livet i perioder. Kan være ubehagelig, selv om det er jeg som skaper det mer eller mindre ubevisst. Men også deilig å vite at man er ute av det uten å gjøre noe med det.

Livet kan aldri bli stressfritt, men det kan være i balanse!