Vi ELSKER å bli fortalt hva vi skal gjøre…

Bestselgere med maler på hvordan ting skal gjøres forblir på listetoppene over laaang tid. Dette til tross for at teknikkene fungerer i noen tilfeller, og slett ikke i andre. Vi ELSKER å bli fortalt hva vi skal gjøre. Vi tror det er den beste måten å håndtere hverdagen på. – Når noen andre har skjønt det, så kan jo bare jeg gjøre det på sammen måte, kopiere de, så blir det helt sikkert fantastisk flott! 🙂
Det ble ikke det gitt… 🙁  Jeg har bare ikke funnet den boken som fungerer best for meg… Det finnes jo 10 000 andre bøker der ute. Da får jeg prøve en annen metode. Jeg har jo tross alt hele livet på meg til å lirke meg inn i en mal som passet for en annen… Uten risiko for at jeg skal føle at jeg mislykkes.

Vi har sluttet å tenke selv, og nå kan vi nesten kalle oss IKEA-generasjon. Bare fortell meg hva jeg skal gjøre så kan jeg gjøre det. For jeg er så redd for å gjøre det jeg tenker er best, for det har helt sikkert noen en helt klar og tydelig mening om. Da er det bedre å gjøre som andre sier, slik at jeg ikke kan gjøre noe galt. Gi meg en teknikk, metode eller mal, så tester jeg det. Så prøver jeg heller noe annet om den metoden ikke fungerte for meg.
Det er ikke det at vi nødvendigvis er redde for hva andre skal si heller. Det virker som vi har glemt at vi har vår egen visdom og nye tanker som kan få fritt utløp, så lenge vi ikke bruker opp vår kapasitet med å bekymre oss, ha dårlig samvittighet, analysering eller enkelt fortalt STRESSE.

GI SLIPP på stresset. Det er du som ser verden på denne måten. «NEI, det er det faktisk ikke, fordi jeg har en stressende hverdag!», er det kanskje noen som tenker nå.
Eneste grunnen til at du er stresset er fordi du har laget en del regler du velger å følge, og en del ting du tror på som antagelig ikke er sant. Dette er høyst sannsynlig ubevisst, men det skaper stress i din hverdag. Jeg har skrevet mer om dette i artikkelen «Verdens BESTE nyhet og verdens STØRSTE misforståelse – vi skaper vår egen opplevelse.»

Jo likere vi tenker og jo mer maler vi følger, desto mer vil vi føle at vi mister oss selv inn i en kontrollert robotverden hvor vi føler at vi er feil, og kjenner på følelsen av å mislykkes. Welcome to the robotworld!

GI SLIPP på maler, teknikker og metoder, og begynn å stol på din indre stemme – din visdom! Kall det hva du vil, men vit at du har de svarene du trenger når du gir rom for det. Og gi slipp på ønske om å få annerkjennelse fra andre. Det er bortkastet tid, og det har ikke noe å si. Du vil uansett være en utømmelig brønn om du velger å gå i den retningen.

Det kan virke som jeg alltid synes verden er et enkelt sted å leve, og det kan jeg her og nå avsløre at jeg ikke alltid synes. Til tider synes jeg det er mer enn middels avansert, og jeg har faktisk lyst til å rømme fra meg selv og mine egne tanker. Det som er forskjellen er at jeg vet at det går over. Jeg vet at ting går opp og ned, og jeg kjemper ikke lenger i mot. I blant kjenner jeg på stress, men vet at det er stress ut i fra de tankene og reglene jeg har, og det humøret jeg er i. Det er like fullt stress for meg i øyeblikket, men det gir heldigvis litt slipp når jeg vet at det har alt med meg å gjøre, og ingenting med omgivelsene mine å gjøre. Jeg kan ikke skylde på noen. Livet skjer. Det vil det gjøre uansett om jeg har en god eller dårlig dag.

Selvhjelpsbøker har sikkert hjulpet en del, og med stor sannsynlighet de som har skrevet dem selv. Og det at jeg skriver denne artikkelen hjelper meg. En selvhjelpsartikkel! 🙂 Men det er ikke her ditt svar ligger. Mulig det kan være en katalysator for dine innsikter, fordi du har svarene i deg. Og de popper opp når du minst aner det.

Tenke selv, that's old news!Poenget mitt er at det er på tide å gi slipp på å finne svarene på alt fra slankekurer, til vaskemetoder, til løpeteknikker, til barneoppdragelse – utenfor oss. Lytt til kroppens signaler. Ikke andres råd og meninger, til tross for at de er velmenende.

Når vi knekker koden på vårt eget indre univers, kjenner på tryggheten, forståelsen og kjærligheten vi har i oss, og handler ut i fra det. Så blir livet en bedre reise enn vi kunne drømt om.

GI SLIPP på andres teknikker, eller ønsker om å være perfekt ut i fra noen andres mal. Kjenn etter hva som er riktig for deg ut i fra din uendelige mengde av kjærlighet!

GI ROM for din visdom, den som ligger bak tankene dine, som alltid er der og passer på deg, og stol på at andre gjør det samme. Vi har det alle i oss.

With LOVE <3