Meningen med livet

Jeg møter stadig mennesker som er på jakt etter meningen med livet. De leter i omgivelser, i fortiden, i tidligere liv, i ubevisste tanker, ja, i alle tenkelige kroker i verden og i seg selv. For meg ser det ut som en ganske utmattende reise uten ende.

Slik jeg ser det, er ikke meningen med livet en skatt som ligger gjemt et sted, men noe som skapes i deg i fra øyeblikk til øyeblikk. Og siden det skapes i deg, kan det også endres. Det er du som bestemmer hva meningen med livet er for deg. Vi har alle en fri vilje til å velge den retningen vi ønsker.

Jeg tror vi alle leter etter en indre ro og kjærlighet til oss selv. Vi ønsker bare å komme hjem. Når du innser at du allerede er hjemme, trenger du ikke å lete mer. Da kan du slappe av og begynne å skape. Skape meningen med livet.

Jeg elsker dette sitatet av Herbjørn Sørebø, for det minner meg på at jeg allerede er hjemme.

«Alle reiser er ein omveg heim.»