Livskraften: kraften bak livet!

På engelsk heter den «Mind» vi kaller den livskraften, og den er et av de tre prinsippene som er opphavet til våre opplevelser. Noen ganger kan den være vanskelig å snakke om, diffus, uforståelig, fjern og vanskelig å konkretisere. Den er ikke noe vi bør eller kan konkretisere. Det er en kraft som bare er der og uten den hadde det ikke vært noe liv på jorda, det er alt vi trenger å vite. Det er den spirituelle delen av livet som noen forbinder seg lett med, mens for andre kan være hinsides sunn fornuft.
Uansett hvordan du ser på den vil den alltid være der, på samme måte som det alltid vil være en tyngdekraft og andre naturlover som påvirker universet og livet på jorda.

Vi tenker ikke på det i det daglige, for det bare er sånn, ganske enkelt egentlig.
Der livskraften er en reell kraft som driver livet framover, så er tankene et annet prinsipp. De er illusjonen vi tror på og som er med på å skape vår opplevelse i øyeblikket. De er en gave til menneskeheten som beriker livet, og har skapt en nærmest uforståelig utvikling av teknologi og framskritt. Men stopp litt!
Kommer nye tanker og ideer direkte fra tankene våre? Eller kan det hende at de kommer fra et annet sted, for så å bli synlige i tankene gjennom bevisstheten vår?

Har du lagt merke til at mange gode ideer faktisk kommer når vi slapper av. Når vi står i dusjen, like etter vi har våknet, eller i andre kontekster der vi er avslappet?!

I de stundene hvor vi har lite tanker og lite stress i hodet… åpner vi opp for nye tanker å slippe til.

Nye tanker som kommer fra livskraften. En tanke du ikke hadde, før den kom inn i hodet ditt fra et eller annet sted. En tanke som kom når du trengte den, men ikke jaktet på den. Vi kaller de gjerne for innsikter, når du har lært noe nytt på et dypere nivå.

Livskraften er tillit til et system som alltid er der, som alltid har vært der, og som alltid vil være der.

Livet har utviklet seg fra en enkelt celle, til de mest kompliserte organismer vi kan tenke oss. Den ene lille cellen kunne ha dødd ut, men den gjorde det ikke. I stedet utviklet den forsvarsmekanismer, evnen til beskyttelse, reparasjon, utskifting og formering. Samt utvikling til nytt liv og nye mer avanserte organismer.

Alt uten å ha tenkt en eneste tanke, den bare gjorde det! Akkurat som alle celler i kroppen din fungerer på samme måte. De vet hva de skal gjøre for å holde deg frisk, i live og utvikle deg videre. Du behøver ikke ofre en tanke på prosessen, den blir drevet fram av en annen kraft som sikrer livet. På samme måte som blomsten som fant sin vei igjennom bustene på kosten, ikke fordi den tenkte på hvordan løse dette, men fordi den blindt følger livskraften, som vi alle er en del av.
Noen ganger ser vi ikke dette, og vi tror at det er vi som må drive denne prosessen framover, noe vi kan bruke utrolig mye tankeaktivetet på. Vi vil ha kontrollen, overstyre livskraften i oss, og leve i illusjonen av at vi kan være bedre enn livet. Men det kan vi ikke. Vi kan kun stå i veien for livet, ødelegge de selvregulerende mekanismene, skape kaos der naturen vil ha en balanse.
Det er ingenting vi kan gjøre for å skape balanse i oss selv eller naturen. Den er selvbalanserende, som kroppen og hjernen vår. Det eneste vi trenger gjøre er å ikke stå i veien for prosessen, ikke ødelegge den, eller prøve overstyre det som ikke lar seg overstyre.

Da blir livet enklere, eller rett og slett enkelt. Det blir mer energi tilgjengelig på glede, harmoni, kjærlighet og lykke. Frustrasjonen over å mislykkes med det umulige forsvinner, når tilliten til at det ordner seg selv stiger, når vi kan gi fra oss kontrollen.

Vi er bare en tanke unna, – og den tanken kommer når den skal!

Dukket det opp noen nye tanker hos deg da du leste dette? Legg gjerne igjen en kommentar om hva du så.